Cultures Of Change & Simon Luyts

Cultures of Change is gestart vanuit een visie voor een veerkrachtige samenleving door Simon Luyts. Momenteel werkt Simon samen met Möbius als consultant om ook hier processen te begeleiden voor een florerende samenleving.

Over Mezelf

Simon is procesarchitect, facilitator, trainer en oprichter van Cultures of Change. Cultures Of Change is ontstaan vanuit mijn persoonlijke zoektocht. "Hoe kan ik me, in deze uitdagende tijden, met passie en zinvol inzetten voor een florerende samenleving?"

Doorheen het begeleiden van processen steun ik veranderaars, leiders en organisaties die op zoek gaan naar wijze oplossingen die niet alleen goed zijn voor zichzelf, en hun directe omgeving, maar ook voor het grotere geheel (win-win-win)

Simon Luyts

Hallo,

ik ben Simon

De zoektocht naar een vitale samenleving is iets wat me al lang bezig houdt. Diep vanbinnen wist ik dat er een andere manier mogelijk moest zijn van hoe we met elkaar kunnen samenleven in harmonie en gelijkwaardigheid, zonder uitbuiting van elkaar of de natuur. Vol enthousiasme, een zekere naïviteit en optimisme duwde deze innerlijke drive me voort, maar ik had toen geen idee waar te beginnen...

Als student burgerlijk ingenieur probeerde ik via deze weg een meer duurzame samenleving vorm te geven. Het werd me echter snel duidelijk dat niet technologie, maar onze mindset, het grootste knelpunt is. Zolang we als samenleving geen paradigmawisseling en bewustzijnstransformatie doorgaan blijft technologie niet meer dan symptoombestrijding. Na veel geworstel of dit nu al dan niet mijn weg was, behaalde ik mijn master in de hernieuwbare energie. 

Nog steeds gedreven door die onbeantwoorde vraag, besloot ik een jaar lang met de rugzak door Europa te trekken, waarbij ik verschillende projecten bezocht die op een horizontale, inclusieve en duurzame manier samenwerken en samen leven. Gaandeweg werd het me duidelijk dat persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke veranderprocessen niet los van elkaar staan. Daar zit mijn passie en daarin wil ik een rol spelen.

Zo schoolde ik me bij in verschillende opleidingen: Enerzijds in het faciliteren van maatschappelijke processen (o.a. Stakeholder Management en Worldwork), anderzijds in het faciliteren van diepgaande persoonlijke ontwikkeling en bewustwording (o.a. Heart iQ en Processwork)

Mijn zoektocht loopt steeds verder, waarin ik probeer het beste van mezelf in te zetten voor een vitale en veerkrachtige samenleving. Doorheen mijn omzwerving heb ik ingrediënten verzameld die we kunnen inzetten om zowel individueel als collectief vooruit te gaan. En deze deel ik met veel plezier met jullie. Het is een uitdagende weg, vol met verassingen, uitdagingen, groeikansen en verborgen geschenken. Met vallen en opstaan probeer ik mezelf steeds weer uit te dagen om uit mijn comfort zone te springen en nieuwe wegen te bewandelen. 

Meer info over mij kan je vinden via linked-in

Contact

  • Wil je meer informatie omtrent procesbegeleiding en workshops?

  • Wil je een workshop of traject op maat?

  • Heb je vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen via

info@culturesofchange.com of +32 (0)496280865

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze workshop en events? Wil de laatste inzichten en artikels ontvangen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief