Training op maat

Verbindende communicatie

Verbindende communicatie, gebaseerd op het werk van Marshall Rosenberg, maakt dagdagelijkse communicatie efficiënter en aangenamer.

Het laat je toe om:

  • Efficiënt en respectvol verzoeken formuleren

  • In contact te komen met wat je wilt, om van daaruit ook helder te kunnen communiceren.

  • Ongeremd en helemaal authentiek te kunnen zeggen wat er leeft, én tegelijk in verbinding te blijven.

  • Te communiceren met de mens die achter de boodschap verscholen zit

Dit geeft enorm veel levensvreugde en kan je toepassen in al je relaties: met je partner, je kinderen en op het werk.

Het theoretisch kader, in combinatie met oefeningen, biedt de basis om de onderliggende basishouding eigen te maken. Hierop kunnen de kwaliteiten van vertrouwen, respect, kwetsbaarheid, transparantie, eerlijkheid,… verder openbloeien.

Interesse? Vragen? Aarzel niet om contact op te nemen, dan kijken we samen wat nodig is om de training helemaal op maat te maken.

Gedragen besluitvorming via Deep Democracy

Op een gedragen manier besluiten vormen, waarbij iedereen zijn expertise kan aanreiken en gehoord worden, is geen sinecure. Het is echter wel een noodzakelijke vaardigheid als je op lange termijn als team wil blijven functioneren vanuit intrinsieke goesting.

Wat kan je verwachten?

  • Efficiënte besluitvorming

  • Kwaliteitsvolle en gedragen besluiten

  • Meer inzicht, begrip en appreciatie voor de meningen van anderen

Deep Democracy is een kader en methodologie om tot gedragen besluiten te komen. Het woord "Deep" in Deep Democracy staat voor het diep luisteren naar elke stem en diens onderliggende bezwaren en behoeften. Door de stem van de meerderheid te verrijken met de bezwaren en bedenkingen van de minderheid krijgen we zicht op een blinde vlek van de meerderheid. Zo komen we tot meer kwalitatieve besluiten en gedragen acties.

Interesse? Vragen? Aarzel niet om contact op te nemen, dan kijken we samen wat nodig is om de training helemaal op maat te maken.